3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında son dönemlerde herhangi bir gelişmenin yaşanıp yaşanmadığı merak edilmektedir. Öğretmenlerin, hemşirelerin, imam, polis veya sağlık görevlilerinin ek gösterge almalarına ilişkin gelişmelerde son durum hakkında bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Bu Personeller İçin 3600 Gösterge Kararı var mı, son durum nedir gibi sorularınızın yanıtlarını bu sayede alabileceksiniz.

Gösterge Kararı İle İlgili Beklentiler Nedir?

3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına eşit bir biçimde uygulanmasını talep eden Memur-Sen, 2023 yılı toplu sözleşme görüşmelerinde bu konuyu gündeme getireceklerini açıklamıştır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletilmesi ile ilgili düzenlemelerin ve çalışmaların devam ettiğini vurguladığı görülmektedir. Buna göre ilgili Bakanlığın bu yöndeki çalışmaları tamamlamalarının ardından düzenleme ile ilgili detayları Meclis’e sunacağı bildirilmiştir.

2024 yılı içerisinde uygulanması beklenen bu karara göre 3600 ek göstergeden tüm kamu çalışanlarının eşit bir biçimde yararlanması beklenilmektedir. Gerekli yasal düzenlemenin yıl içerisinde uygulanıp uygulanmayacağı takip edilmektedir.