Milli Eğitim Bakanlığı eğitim camiasında büyük ses getirecek yeni bir hamleye adım atıyor. DYK önergesine yeni bir değişiklik geliyor. Bakanlık resmi internet sitesi üzerinden konuyla ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Önümüzdeki dönemde yabancı uyruklu öğrencilerin belirli sınırı aşmaması kaydı ile DYK kurslarında ders alabilmesinin yolu açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı yönergede bu değişikliği açıkça yer verdi.

Beceri Geliştirme Programı kapsamında kurs alanlara süresi öğrenci sayısına bağlı olarak tüm usul ve esaslar Bakanlık tarafından yayınlanmış e-kılavuzda belirtilecek. Yabancı uyruklu öğrencilere kurs açılması ile ilgili getirilen kararda sınırlandırma ne oldu?

Yönetmelikte Neler Değişti?

Yapılan paylaşımda uluslararası liselerde Türkçe dersi kapsamında da ele alınacak 10 öğrenci ile ancak eğitim verilebilecek. Kurs merkezlerine eğitim bölgesi ortaöğretim kayıt alanı, komşu kayıt alanı ve diğer kayıt alanı içinde bulunan aynı tür okullardan öğrenci kabul edilmek zorunlu olacak, denildi. Yönetmelikte bahsedilen bir başka konu ise uluslararası Anadolu İmam Hatip Liselerinde ve uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğrenim gören yabancı çocuklu öğrencilerin en az 10 öğrenci olmak şartıyla kurs açılabilmesi oldu.