Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlerin tecrübesine göre kariyer yapabilme fırsatı sunduğu uzmanlık ve başöğretmenlik uygulaması sallantıda. Başöğretmenlik kalkıyor mu? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan son dakika kararıyla Başöğretmenliğin kalkacağı yönünde bazı ihtimaller oluştu. Söylenenlere göre öğretmenler artık sadece uzman öğretmen olabilecek ve bu nedenle uzman öğretmenlik üzerinden ek tazminat alabilecek. Mevcut başöğretmenler peki ne olacak?

Başöğretmenler Ne Olacak?

Şu anda Başöğretmenlik hakkı kazanmış olanlar Başöğretmen olarak kalmaya devam edecek. Bu hak onlardan alınmayacak. Uzmanların hakkını önleyebilmek için Uzman öğretmenlik tazminatı Başöğretmenlerin tazminatına yükseltilecek. Konu ile ilgili kesin bir bilgi paylaşımı yapılmadı. Fakat söylenenlere göre eğer uzman öğretmenlik ile Başöğretmenlik eşitlenirse durum değişecek.

Tazminatları Eşitleniyor!

Başöğretmenlik kalkarsa önümüzdeki günlerde uygulanması beklenen uzman eğitmenlik süresinin düşürülmesi kararının yürürlükten kalkması bekleniyor. Konuyla ilgili söylenti boyutunda kalan tüm bu iddialar hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz bir açıklama yapılmadı. Yetkililerin önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.