TÖZOK (Türkiye Özel Okullar Derneği) Antalya’da 22.sempozyumunu düzenliyor. TÖZOK sempozyumunun bu yılki teması ‘’Eğitime Bütünsel Yaklaşım ve Yapay Zekâ’’ oldu. TÖZOK sempozyumuna Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner de konuşmacı olarak katıldı.

Eğitimde Pagan kültürü etkisi

 MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner sempozyumda yaptığı konuşmada okullarda Pagan kültürünün etkisinde etkinlikler düzenlendiğini ve bunların düzenlenmesini istemediklerini söyledi. Güner bununla ilgili yazı da yazdıklarını belirtti ve ekledi: yazı yazmak yetmiyor.

Güner’in açıklamaları:

Biz çocuklarımızı geleceğe hazırlarken kendi tarih ve medeniyet birikiminin farkında olmalarını mutlaka sağlamamız gerekiyor. Çocukların geleceğe güçlü bakabilmeleri güçlü adımlarla yürüyebilmeleri için Türk kimliğinin, Türk medeniyetinin, Türk İslam medeniyetinin ne olduğunu, tarihî birikiminin ne olduğunu çok iyi öğrenmesi gerekiyor. Yeni dönemde eğitim sistemimiz içerisinde bu farkındalığı mutlaka çocuklarımıza kazandırmamız gerekiyor. Biz son dönemde özellikle millî kültürel ve tarihî değerlerin öğretilmesi, okulda yapılan etkinliklere kadar tamamının Türk kültür ve medeniyetiyle ilişkili olmasını istedik. Bununla ilgili yazılar da yazdık ama yazılar yetmiyor. Bu hususta her birimizin topyekûn çok farkında, sinerjik olarak birlikte hareket etmemiz gerekiyor.