Milli Eğitim Bakanlığı uyarı yazısını tüm okullara aynı anda gönderdi. Bakanlığın uyguladığı sınavlarda görevli olan öğretmenler için hangi uyarı yapıldı?

Önümüzdeki hafta sonu itibarıyla yapılması beklenen Açık Öğretim Lisesi sınavları öncesi Bakanlıktan bir uyarı geldi. Sınavda görevli öğretmenlerin dikkat etmesi gereken o detaylar tek tek paylaşıldı.

16 ve 17 Mart tarihinde yapılacak olan sınavlarda görevlendirilecek öğretmenler için dikkat edilmesi gereken tüm hususlar resmi bir yazı ile paylaşıldı. “Sınav görevlilerin dikkatine başlığı” ile yer verilen o yazıda sınav uygulaması kapsamında “fiilleri işleyen görevlilere göre fiilin türüne cezai müeyyide getirilmiştir” açıklaması yapıldı.

O uyarı yazısında ne yazıyordu?

Sınav binalarına cep telefonu ya da farklı iletişim araçları ile girilemeyecek. Sınav paketlerinin açılması ve evrakın kapatılması ile ilgili tüm aşamalar 9 ve 10. sayfalarda yer alan talimatlar dikkate alınarak gerçekleştirilmeli.

Sınav evrakı dönüş zarfı üzerinde yer alan yapışkan koruyucu bant sınav evrakları sayfa zarfa konulduktan sonra kaldırılmalıdır.