Öğretmenlik meslek kanununun hayata geçirilmesi ile birlikte uzman ve başöğretmenlik unvanına sahip olanlar için maaş artışı sinyali geldi.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ilk başta olmak üzere şube müdürlerinin uzman ve başöğretmenlik tazminatından faydalanabilmesinin yolu açıldı. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile beraber tazminat alan idareci ve öğretmen maaşları şube müdürü maaşlarının üzerinde seyrediyor. Artık yeni dönemde bu sistemin değişmesi bekleniyor.

Maaş Artışı

İl, ilçe ve şube müdürlerinin maaşları sonunda hak ettiği değeri görecek. Artık öğretmenlerin faydalanabildiği uzmanlık ve başöğretmenlik kariyer fırsatını şube müdürleri de elde etmiş olacak. Bu sayede ilgili alanlarda tazminat hakkı doğacak. İl ilçe milli eğitim müdürlükleri ile beraber şube müdürlerinin faydalanabileceği bu yeni dönemde maaşlar belirgin seviyede artış gösterecek.

Alınan bu karar neyi değiştirecek? Geçtiğimiz yıl gündeme getirilen ve dezavantaj olarak görülen il, ilçe ve şube müdürlerinin kariyer basamak düzenlemesi artık dezavantajı olmaktan çıkıyor. Yeni dönemde il ilçe eğitim müdürlükleri ile şube müdürleri de başöğretmen ve uzman öğretmen unvanını kullanabilecek.