Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren öğretmenlerin dışında il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin maaş artışını etkileyecek önemli bir karar alındı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte gündeme gelen uzman ve başöğretmenlik unvanları maaş artışını tetikliyor. Milli Eğitim'e bağlı okullarda görev alan öğretmenlerin dışında bu artıştan il ve ilçe müdürlüklerinde hizmet veren personelin de faydalanmasını sağlayacak o karar yürürlüğe girdi.

Şartlar Değişti! MEB'e Bağlı Kariyer Fırsatı…

Artık müdürlüklerde çalışan personel uzman ve başöğretmenlik tazminatını kullanabilecek. Bu durumda maaşta otomatik artış yaşanacak. Öğretmenlerin faydalandığı uzmanlık ve başöğretmenlik kariyer fırsatından artık il, ilçe ve şube müdürlüklerinde çalışan personellerde faydalanabilecek. Bu sayede müdürlüklerdeki kariyer basamaklarının adil şekilde işlenmesi mümkün hale gelecek.

Tazminat Hakkı Verilecek!

Yeni düzenleme öncesinde yalnızca okullarda faaliyet gösteren öğretmenlerin faydalanabildiği kariyer fırsatı artık il ve ilçe şube müdürlüklerinde çalışanlar ile şube müdürlerine de sunulmuş olundu. Bu nedenle uzman ve başöğretmenlerin hak ettikleri her türlü tazminat hakkı il ilçe ve şube müdürlerine de verilmiş olunacak.