Önemli gün, hafta ve etkinlikler Bakanlık tarafından resmi bir duyuru ile paylaşılıyor. Bu kez haber Almanca öğretmenleri içindi. Hem resmi kurumlarda hem de özel kurumlarda görev yapan öğretmenleri bir araya getirecek olan o etkinliğin detayları belli oldu.

Almanca öğretmenlerinin İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı Özel İlkokulu ve Ortaokulu tarafından Fatih'te düzenlenecek sempozyuma katılması gerekecek. Bu sempozyum 16 Mart tarihinde saat 09.00'da başlayacak. Konu ile ilgili okullara ulaştırılan resmi yazı ile Almanca öğretmenlerinin etkinliğe katılması isteniyor.

Sempozyum daveti yazısında yer verilen gerekçeler!

Bakanlık tarafından verilen bu talimatta en önemli gerekçe olarak hem resmi hem de özel kurumlarda eğitim veren Almanca öğretmenlerine tek bir platformda bir araya getirerek güncel metodolojileri ve öğretim stratejilerini aktarabilmek.

Daha teknoloji odaklı öğrencinin seviyesine uygun ve yenilikçi yaklaşımları sunmayı hedefleyen bu sempozyuma, 81 ilden tüm öğretmenler davet edildi. 16 Mart tarihinde başlayacak sempozyum saat 15.00'da sona erecek.