İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı için giriş yerleri belli oldu mu? Bursluluk sınavı hangi gün gerçekleştirilecek?

2024 yılı İOKBS sınavı için başvurular 13 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi. Sınava başvuranların sınavı ne zaman uygulanacak ve sonuçlar ne zaman belli olacak? araştırılmaya başlandı.

İlköğretim ve ortaöğretim kademesine yönelik uygulanan bursluluk sınavı bu yıl 21 Nisan tarihine denk geliyor. Öğrenciler aynı gün içinde saat 10.00'da sınava alınacak.

İOKBS sınav giriş yerleri belli oldu mu?

Sınava girecek olan ayda ayları merak ettiği bir diğer konu ise sınav yerleri oldu. 2024 yılı İOKBS sınavına girecekler sınavdan tam 7 gün önce online ortamda sınav yerlerini öğrenebilir. Bunun için www.meb.gov.tr adresi üzerinden bilgi alınabilir.

İOKBS sınavına girenler sınav sonuçlarını 17 Mayıs tarihinde öğrenebilir. 5. 6. 7. ve 8. sınıflar ile hazırlık sınıfları için 80 soru oluşturulacak ve 100 dakika süre verilecek. 9. 10. ve 11. sınıflar için ise soru sayısı 100'e çıkarıldı ve 120 dakika süre verilecek.