Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e söz verilmiş olmasına rağmen neden rehber öğretmen/psikolojik danışmanların atamasının yapılmadığı sordu. Bakan Tekin adına kendisine gelen yanıtı sosyal medya hesabından paylaşan Vekil Halıcı ‘’25 binden fazla okulda rehber öğretmen yok, iktidar sözünü tutmalı ve 25 bin rehber öğretmen atamasını bu yıl gerçekleştirmeli’’ dedi.

CHP Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı’nın paylaşımı:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e rehber öğretmenleri neden atamadıklarını sormuştum. Tekin, tarafıma verdiği yanıtta 2023 yılında 3600 öğretmen atamakla övünmüş. Oysa 25 binden fazla okulda rehber öğretmen yok! Çocuklarımız için okul zili değil; alarm zilleri çalıyor!

Yani çocuklar rehber öğretmene ulaşamıyor. Oysa Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “100 öğrenci olan her okula bir rehber öğretmen atayacağız, her okulda mutlaka bir rehber öğretmen bulunacak” vaadinde bulunmuş ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bu atamalardan vazgeçti. İktidar sözünü tutmalı ve 25 bin öğretmenin atamasını bu yıl gerçekleştirmelidir.

Büyük depremler, ekonomik krizler, etrafımızda yaşanan savaş ve çatışmalar çocuklarımızı ve öğrencilerimizi çok derinden etkiliyor. Bununla birlikte, yoksulluğun getirdiği çöküş en başta çocuklarımızı vurmakta ve bu nedenle çok olumsuz şekilde onların hayatları ve iç dünyalarında problemler oluşabiliyor. Çocuklarımız uyuşturucu ve şiddet sarmalı tehlikesinde yaşıyor. Bu nedenle çocuklarımızın rehber öğretmene ulaşma ihtiyacı daha da önem kazanıyor.

Mebde Rehber Ogretmenpsikolojik Danisman Atamasi Yaniti