Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) geçtiğimiz haftayı da kapsayacak şekilde öğretmenlere yönelik yaptığı çalışmaların neler olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. MEB'de Bu Hafta Öğretmenler İçin Neler Yapıldı? Sorusuna bu sayede yanıt alabilecek ve haberimizin detayında öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen çalışmaların detaylarına ulaşabileceksiniz. İşte çeşitli haber platformlarında ve resmi sitesinde öğretmenler ile ilgili yer verilen haber başlıkları…

MEB’in Öğretmenler İle İlgili Raporları

2023 Yılı Faaliyet Raporuna göre son 12 yıl baz alındığında, 182.507 öğretmenin görevini bıraktığı veya emeklilik sebebiyle Bakanlık bünyesinden ayrıldığı belirtilmiştir.

Bir diğer haber başlığı ise ‘Öğretmen Akademileri’ projesinin yürütüldüğü Sakarya’da gerçekleştirilen müzik etkinliğinde kanun sanatçısı ve bestekar Göksel Baktagir’in öğretmenler ile bir araya gelmesi ile ilgilidir.

Aynı zamanda Bakan Tekin tarafından eğitimciler ile ilgili yapılan açıklamanın da dikkat çekmektedir. Eğitimcilerle ilgili çeşitli konularda istişarede bulunduğu toplantısında bütün kararların eğitimcilerle alındığına değinmiştir. Ayrıca Bakan Tekin’in konuşmasında dikkat çeken diğer bir nokta ise tüm projelerde eğitimcilerle birlikte yürümek istendiğini vurgulaması olmuştur.