Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuruda, 8 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek olan 2. dönem 2. yazılı sınav tarihlerinde değişiklik yapıldığı belirtildi. Meb 2. Yazılı Sınav Tarihlerinde Değişiklik Yaptı Mı? Sorusuna böylelikle yanıt alabilecek ve tarihlerin öne çekildiğini görebileceksiniz. 8. Ve 12. Sınıf öğrencilerinin katılacağı 2. Dönem 2. Yazılı sınavlarının hangi tarihte yapılacağını bu haberimizde öğrenebileceksiniz.

2. Dönem Yazılı Tarihleri Öne Alındı

Bakanlığa bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarının 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan sınavların yeni tarihlerini merak ediyor olabilirsiniz. Yine bu sınıflara yönelik gerçekleştirilecek merkezi sınavların Haziran ayında yapılacak olması sebebiyle 2. Dönem 2. Yazılı sınav tarihlerinin öne alındığı belirtilmiştir.

2023-2024 eğitim öğretim yılında 8 ve 12. Sınıf öğrenimine devam eden öğrencilere yönelik sınavların 27 Mayıs - 07 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacağı açıklanmıştır. Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihlerinin Haziran olarak belirlenmesiyle böyle bir değişikliğin yapıldığı açıklanmıştır.