Bu yıl ilk kez Ramazan Bayramına denk gelen ara tatil için kalkacak iddiaları gündemdeydi. Tüm bu iddialara yönelik son noktayı Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci koydu. İşte Yelkenci'nin o açıklaması…

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci Kastamonu'da öğretmen akademileri buluşmasındaydı. Akademisyenler, öğretmenler ve uzman isimlerle bir araya gelen Yelkenci eğitime dair fikir alışverişinde bulundu. Program sırasında Bakan Yelkenci ara tatil konusuna da dikkat çekti.

Ömer Faruk Yelkenci açılış töreni sırasında yaptığı konuşmada sosyal medyada yayılan yanıltıcı haberlere değinerek “Sahte haberlere inanmayınız” dedi. Günden güne yaygınlaşan bu haberlerin doğruluğu sorgulanmadan paylaşılıyor ve toplumda yanlış bilgilendirme yapılıyor, diyerek ekledi.

Ara Tatiller Kalkıyor mu?

Uzun süredir tartışılan ara tatillerin kaldırılması konusu ile ilgili şu sözleri kullandı: “Ara tatillerini kaldırılacağı şeklindeki iddiaların hiç biri gerçeği yansıtmıyor. 2023-2024 yılı ara tatili Nisan ayına denk geliyor. Bu yıl ilk kez Ramazan Bayramı ile birlikte ara tatil aynı hafta içinde kutlanacak.”