2023-2024 eğitim öğretim yılı ara tatil takvimi detayları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 5 günlük ara tatil için beklenen o açıklamayı yaptı. Nisan ayı ara tatili ne zaman gerçekleşecek? merak edildi.

15 günlük ara tatilin ardından başlayan eğitim-öğretim yılı tüm hızıyla sürerken ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 2. dönem için ara tatil ne zaman verilecek? sorusunu merakla beklemeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvimin detaylarında bu yıl hafta sonu ile beraber 9 günlük tatil yapılacağı müjdelerdi. Peki Nisan ayı ara tatili hangi güne denk geldi?

İkinci Ara Tatil Hangi Gün Gerçekleşecek?

Milli Eğitim Bakanlığı 2. ara tatil için 8 ve 12 Nisan 2024 açıklamasında bulundu. Nisan ayında yapılacak ara tatil Ramazan Bayramı'nın kutlandığı haftaya denk gelecek. Ara tatilin iptal edilme ihtimali bulunurken konu ile ilgili Bakan Yusuf Tekin “2. dönem biraz olmayacak gibi duruyor” açıklamasını yaptı. Öte yandan ikinci ara tatilin Ramazan Bayramı nedeniyle hafta sonu birleşerek toplamda 9 gün olması bekleniyor.