Gündelik hayatı kolay hale getiren teknolojinin son noktası yapay zeka uygulaması öğrencileri nasıl etkiliyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapay zeka uygulamalarına yönelik kritik bir açıklamada bulundu. Katıldığı Yıldız Teknik Üniversitesi Konferansı sırasında yaptığı paylaşımda özellikle küçük yaş grubu öğrenciler yer aldı.

Eğitimde Yapay Zeka Zirvesi isimli konuşmada teknolojiyi kullanmanın artıları ve eksilerine değinildi. İstanbul'da görev yapan öğretmenlerle bir araya gelen Yusuf Tekin “Yapay zekanın getireceği değişiklikleri öngörmeliyiz” diyerek başlattığı konuşmasında yer verdiği her detay farklı bir ilgi çekici başlığı öne çıkardı.

CHATGPT ve Eğitim!

Yusuf Tekin'e göre yapay zeka uygulaması ChatGpt okullarda ve üniversitelerde öğrencilerin ödevlerini kendi emekleriyle yapıp yapmadığı noktasında şüpheye düşürmeye başladı. Bakan Tekin’in bu şüphesi Rektör Yılmaz’a göre bir nimetti. Öte yandan aynı programda Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz yapay zekayı savunarak “Yapay zekadan korkmayın. Bu öğretme tutkusu ve aşkını hiçbir zaman etkilemeyecek. Yapay Zeka araçlarını kullanarak bizler çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız” dedi.