Yoğun bir şekilde geçen eğitim öğretim döneminin ardından gözler tatil süreçlerine ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gelecek haberlerine çevrilmiştir. 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimi incelendiğinde, önümüzdeki ay içerisinde toplamda 4 kez tatil yapılacağına değinilmektedir. Ders temposundan dolayı sıkıntı yaşayan öğrencilerin rahat bir nefes alabileceklerini belirtebiliriz. Dinlenmeleri ve eğlenceli vakitleri geçirmeleri için büyük bir fırsat olacak tatil süreçlerine değinebiliriz.

Öğrenciler ve Öğretmenler İçin Tatil Dönemi

Büyük bir heyecanla beklenen tatil günleri arasında yer alan ara tatilin ve bayram tatilinin birleşmesi de gündemden düşmemektedir. MEB tarafından belirlenmiş olan 2023-2024 Eğitim öğretim yılındaki takvime göz attığınızda 4 tatil fırsatının birden tanımlandığını görebilirsiniz.

2024 Nisan ayının tatil açısından büyük fırsatları doğuracağını belirtmekteyiz. Öğrenciler için tatil zamanları bakımından dopdolu geçecek bir ay olacaktır. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerin hemen bir gün sonrasında öğrencilere tatil verilecektir. Sonrasında ise 5 Nisan 2024 tarihinde başlayacak olan ara tatil ve bayram tatili toplamda 9 gün boyunca devam edecektir. Yine tatil günlerinden olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise Salı günü kutlanacaktır.