Milyonlarca öğrenci için son 10 gün başvuru süresi bulunan LGS sınavı başvuruları için ilk kez uygulanan online başvuru işlemleri devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) almış olduğu kararla birlikte başvuruların online olarak yapılmasına olanak verilmektedir. Sınava başvuracak öğrenciler için nelere dikkat edilmesi gerektiğine değinilmektedir.

LGS sınavı için başvuruların Bakanlık tarafından alınan karara göre e-okul üzerinden online yapılmasına olanak verilmiştir. 18 Mart 2024 tarihinde başlayan ve 29 Mart 2024 tarihinde sona erecek olan LGS başvuruları için tüm detaylar belli olmuştur.

Katılımın isteğe bağlı olarak gerçekleştirileceği sınav için başvurular ise e-okul sistemi üzerinden yürütülmektedir. Sınav tarihi olarak 2 Haziran 2024 Pazar günü işaret edilirken, merkezi sınav öncesinde başvuru onaylarının ise 1 Nisan 2024 tarihine kadar verileceğine dikkat çekilmiştir.

LGS Öncesi Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

E-okul üzerinden kaydı olmayan yurt dışındaki öğrencilerin ise başvuru yapmak için öncelikle kılavuzda yer alan formu doldurmaları istenmektedir. Tüm bu sürecin online olarak takip edilebileceğine dikkat çekilirken, diğer önemli bir husus ise sınav için ücret talep edilmemesidir. Sınava girecek olan adayların sınava giriş belgelerini 24 Mayıs tarihinden itibaren alabilecekleri belirtilmektedir.