Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca veli ve öğrenciyi yakından ilgilendiren kararın altına imza attı. Yeni yapılan düzenleme ile okul müdürlüklerine bilgi gönderildi ve öğrencilerin ezberden uzak bir eğitim süreci geçirmeleri istendi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özellikle anadilde eğitime dikkat çekerken, yabancı dil öğrenememe sorununu da buna bağladı. Öğrenciler anadilini doğru öğrenemedikleri için yabancı dili düzgün öğrenemedikleri yapılan çalışmalar sonucu saptandı.

Aynı zamanda sınıf tekrarı, devamsızlık ile ilgili çalışmalar yapılırken Türkçe dersi ortalaması için önce 70 ardından 50 sınırı getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Sisteminde Kapsamlı Değişiklikler Yapıyor

Milli Eğitim  Bakanlığı,81 ile art arda genelge göndererek çeşitli kararlar aldı. Telefon yasağı okulların açılmasıyla etkili bir şekilde uygulanırken, Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik dersleri ile ilgili ortak sınav kararı alındı. İlkokul ve anaokullarda test uygulaması kaldırılırken, alternatif değerlendirme metotları ön plana aldı. Buradaki amaç ise öğrencinin kendini daha iyi ifade edebilmesi ve Türkçeyi doğru bir şekilde öğrenebilmesi olarak yorumlandı.

MEB en son yaptığı duyuru ile ortak sınav tarihlerine açıkladı. 81 ilde ortak sınavlar 26 27 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sisteminin yap-boz tahtasına döndüğüne yönelik eleştirilerin de yersiz olduğunu. Dünyanın sürekli değiştiğini ve eğitim sistemine eklemeler ve değişiklikler yapılmasının sistem değişikliği olarak yorumlanmaması gerektiğini açıkladı.