Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen öğrenci ve öğretmenleri ilgilendiren son dakika gelişmesi Mart ayının gelmesi ile beraber netleşmeye başladı. Okullar ne zaman kapanacak? Ramazan Bayramı ile çakışıyor mu? İşte detaylar…

2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimi 11 Eylül tarihinde başladı. Kasım ayında ilk ara tatili yapıldı. Gözler ikinci ara tatile çevrildi.

Ramazan Bayramı'na denk gelen ikinci ara tatilin 9 gün sürmesi gibi bir durum söz konusu ancak konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. 15 tatil olarak adlandırılan yarıyıl tatili bu yıl 22 Ocak'ta 2 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İkinci Ara Tatil 9 Gün mü Olacak?

2023-2024 eğitim öğretim yılının tamamen kapanması öncesinde son bir ara tatili kaldı. Okullarda ikinci ara tatili ne zaman uygulanacak? Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarafından paylaşılan takvime göre okullarda ikinci ara tatili 8 ve 12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu tarihler bu yıl ilk kez Ramazan Bayramı ile aynı tarihlere denk geliyor. Böyle bir durumda hafta sonu ile birlikte birleşen okul tatiline 9 gün olma ihtimali oluşuyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.