Gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerden indirimli veya ücretsiz olarak faydalanmasını sağlayacak Genç Kart uygulaması için karar gazeteye düştü. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde öğrencilere vaat olarak paylaşılan Genç Kart uygulaması sonunda resmi gazeteye düştü. 18 yaşına girmiş gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlerden bir yıl boyunca indirimli veya ücretsiz faydalanabilmesi için karar resmileşti.

Genç Kart Nasıl Kullanılabilir?

Çevrimiçi uygulama Kültür ve Turizm Bakanlığı kültür ve sanat projeleri, Güzel Sanatlar Devlet Opera ve Balesi konserleri, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'ne ait sanat faaliyetleri ücretsiz veya yerine göre indirimli olarak kullanılabilecek.

Genç Kart 18 yaşına giren tüm gençlerin değerlendirilebilmesi için e-devlet uygulaması üzerinden başvuracak hale getirildi. Konuyla ilgili Genç Kart uygulama başvurularının online platform üzerinden başlatıldığı ifade edilerek müze ve ören yerlerinin ücretsiz olarak ziyaret edilebileceği detaylara eklendi.

Hangi Uygulamalar Ücretsiz Olacak?

Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestrasından Devlet Tiyatroları Devlet Opera ve Balesi, Atatürk Kültür Merkezi kültür ve sanat kurumlarında sahnelenecek etkinlikler bir kereye mahsus olacak şekilde ücretsiz sunulacak . Öte yandan kültür ve sanat projeleri kapsamında bakanlığa bağlı olarak hizmet veren müze ve ören yerleri tamamen ücretsiz olacak.