Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz yanıt bulmamışken kamuoyunda büyük ses getiren ara tatillerin kaldırılması kararıyla ilgili son dakika paylaşımı yapıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci katıldığı bir programda ara tatillerin kaldırılmasının söz konusu olmayacağını bildirdi. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler ara tatiller kaldırılır mı ya da kaldırılacak mı? merakla bekliyordu.

Özellikle bu yıl Ramazan Bayramına denk gelmesinden dolayı ara tatilin kaldırılacağı söyleniyordu. Fakat böyle bir durumun olmadığı Bakanlık tarafından ifade edildi. Konu ile ilgili Yusuf Tekin Bakanlığın geçtiğimiz dönemde ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmaması yönünde MEBİS'te bir anket açtığını paylaştı.

Ara Tatillerle İlgili Son Söz Söylendi!

Açılan bu anketin sonuçlarında sonuç %85'e yakını ara tatillerin kaldırılmamasını istemişti. Bu beyan üzere Bakan ara tatiller konusunda öğrencilerin, öğretmenleri ve velilerin görüşleri neticesinde:

“Uygulama devam edecek. Kaldırılması söz konusu dahi olamaz” açıklamasında bulundu. 2024 yılı ikinci ara tatil Nisan ayında gerçekleştirilecek. Haziran ayında başlayacak yaz tatili öncesinde okullarda uygulanan son ara tatil olacak.