Öğretmenler için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı 2024 yılı atama takvimini yakın zamanda paylaşacak. Peki mülakatlarda ne sorulacak?

Kamuoyunda mülakatların kaldırılmasına yönelik güçlü bir baskı olmasına rağmen Bakan Yusuf Tekin katıldığı bir program sırasında mülakatların sorunsuz şekilde bu yılda uygulanacağını bildirdi. Peki mülakatlar sırasında ne sorulacak?

Öğretmen atama takvimi net olarak belli olduğunda mülakatların yapılacağı tarihlerde belli olacak. Öğretmenler mülakat sırasında 45 dakika boyunca belirli bir dersin müfredatını anlatmakla yükümlü olacak. Öğretmen için seçilecek sorular özel olarak hazırlanmış soru havuzundan rastgele olarak seçilecek.

Mülakat Salonunda Neler Konuşuluyor?

Seçilen konu üzerinde anlatıma başlayacak olan öğretmen jüri karşısında ve kameraya kaydını alınarak süreci resmi prosedürler ile tamamlayacak. 45 dakikanın son 5 dakikası öğretmen kendi el yazısıyla tutanak tutarak imzalayıp mülakat salonundan ayrılacak.

Tüm bu süreçte öğretmen adayı öncelikle ilk 5 dakika kendini tanıtacak. Ardından konuşma becerisi ve öğrenci diyaloğunun kuvveti anlaşılabilmesi için 5 dakika daha sohbet edilecek. Bu sırada iletişim becerileri ölçülecek olan öğretmen adayının tutum ve müfredat bilgisi de gözlemlenecek.