Bakanlığın yeni dönemde yıpranma payı altında öğretmenlere ek ödeme yapılacağı söyleniyor. İşte konu ile ilgili paylaşılan detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim veren öğretmenlerin maaşlarına bin TL yıpranma payı ilave edileceği söylentisi kulislerden sızdı. Konuyla ilgili bir imza kampanyası başlatıldı. Öğretmenlerin kamuda yıpranma payı altında desteklenmesi için başlatılan bu kampanya çığ gibi büyüdü.

Gazetecilik, doktorluk ve hemşirelik gibi bazı meslekler için yıpranma payı altında erken emeklilik ve ek ödeme gibi farklı avantajlar sunuluyor. Aynı uygulamanın bir benzeri öğretmenler için niye yapılmıyor? kamuoyu oluşturuldu.

Yıpranma Tazminatı Gelir mi?

Yıpranma tazminatı öğretmenler için de verilmeli ve yıpranma telafi edilmeli, motivasyon arttırılmalı denildi. Dilekçe ile beyan edilen o görüşte en az 1.000 TL'lik ek ödeme yapılması talep edildi.

Bakanlık yazılan bu dilekçeye nasıl yanıt verecek? Öğretmenlere ilerleyen dönemde yıpranma payı altında ek ödeme verilir mi ya da öğretmenler farklı avantajlar elde eder mi? merak ediliyor.