Milli Eğitim Bakanlığı 2024 yılı öğretmen atama takvimine yönelik geri sayım başladı. Gözler Bakanlık tarafından paylaşılacak kontenjan ve kadro dağılımına çevrildi. İşte son durum…

Öğretmen atama takvimi için geri sayım başladı. Milyonlarca öğretmen adayı 2023 yılı KPSS puanı ile 2024 yılında belirlenen kadrolara yerleştirilecek. Konu ile ilgili Bakan Tekin tarafından yapılacak son dakika açıklaması bekleniyor.

Milyonlarca öğretmen adayının yakından takip ettiği gündeme yönelik yeni gelişmeler yaşanıyor. Bakan Yusuf Tekin 2024 yılı öğretmen ataması ile ilgili beklenen tarihe yönelik kritik bir açıklamada bulundu. Bu yıl ne kadar öğretmen alımı yapılacak? sorusuna ise şu yanıtı verdi:

2024 Yılı Öğretmen Alım Sayısı!

“Takvimimizi ve kadro sayısını Hazine Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından yapılacak açıklama sonrası oluşturacağız. Bu yıl alacağımız en yüksek sayı ile atama yapacağız. Toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunu öğretmen olacağını tahmin etmekteyim.

Sayı ile ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ancak tahminim kabine toplantısında gündeme getirilmesi yönünde. Ardından bize tahsis edilecek atama sayısına göre oturup branş bazlı dağılımını yapacağız.”

2024 Yılı Öğretmen Ataması: Boş Kontenjan ve Branş Dağılımı

2024 yılı öğretmen atama takvimi henüz belli olmadı. Bu nedenle kadro ve branş dağılımına yönelik henüz net bir açıklama yapılamıyor. Bakanlık tarafından paylaşılacak takvim sonrası kontenjanlar ve branş dağılımı da belli olacak.