Milli Eğitim Bakanlığı herhangi bir kuruma bağlı olmadan ruhsatsız olarak faaliyet gösteren kurumların denetimini gerçekleştirdi. Merdiven altı olarak tabir edilen kurslara rekor ceza yağdı.

Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan habere göre resmi, özel ve gönüllü kuruluşların Bakanlık izni ve denetimine tabi olup olmadığı incelendi. Yetkililer kurum açmada ruhsatı bulunmayan hizmet veren tüm ruhsatsız kursların kapatılmasına karar verdi.

Devletin milli güvenliğini tehdit eden, kayıt dışı olduğu tespit edilen izinsiz ve ruhsatsız kurslar tek tek kapatılarak cezaya çarptırıldı. Bakanlığın ruhsatsız kurslarla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı ile birlikte yürütmüş olduğu denetlemeler neticesinde 81 ilde ortak incelemeler başlatıldı.

O Kurslara 80 Milyon Lira Para Cezası Kesildi!

Bakanlığın sayfasına merdiven altı izinsiz ve ruhsatsız olduğu şikayet edilen 5.181 kursun 2.000'e yakını kapatıldı. Üstelik izinsiz eğitim öğretim faaliyeti veren bu kurslara toplamda 80 milyon lira idari para cezası kesildi.

Bakanlık yaptığı inceleme sırasında izinsiz faaliyette bulunan; ödev merkezi ya da test evi, eğitim koçluğu, eğitim danışmanlığı, kekemelik tedavisi, matematik kulübü, dil konuşma bozukluğu, kariyer rehberliği, eğitim rehberliği, etüt merkezi adı altında yüzlerce kurumu tek tek denetledi.