Milli Eğitim Bakanlığı lise öğrencileri ve öğretmenlerinin faydalanabileceği sanal müze uygulamasını aktif hale getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı lise öğrencilerinin derslerde öğrenme faaliyetini daha etkin şekilde gerçekleştirmesini sağlayacak bir projeye imza attı. Tarih, coğrafya, felsefe, inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerine ait kategorize edilmiş sanal müzeler hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin büyük ilgisini gördü.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından eğitimde deneyimi zenginleştirmek için öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına açılan sanal müze uygulaması ogmmateryal.eba.gov.tr adresi üzerinden paylaşımı açıldı.

Sanal Müzeler Hangi Dersleri Kapsayacak?

İsteyenler sanal müzeler kategorisine giriş yaparak tarih, coğrafya, inkılap tarihi, felsefe derslerine yönelik ünitelere göre bölümlendirilmiş sanal müzeleri inceleyebilecek. İsteyenler kendisine ait hesap açarak sanal müzeler listesini oluşturabilecek. Süreçte öğrencinin öğrenme faaliyetini gerçekleştirirken etkileşimli öğrenme ilkesini sevdirmesini sağlayacak.

Uygulamada Hangi Müzeler Yer Alıyor?

Bu uygulamanın olumlu etkileri olacağı düşünülüyor. Bu sayede öğrenciler internetin bulunduğu herhangi bir yerden Türkiye'deki ve dünyadaki zengin bir kültürün mirası olarak görülen bölgeleri rahatlıkla keşfedebilecek. Uygulama kapsamında sisteme giriş yapacak.

Öğrenciler 43 farklı sanal müzeyi ziyaret edebilecek. Bu müzeler arasında Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı ve Piramitler Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Adana Arkeoloji Müzesi gibi çok dallı olarak tüm dersleri barındıran sanal müzeler ziyaret edilebilecek.