Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde faaliyet gösteren okullardaki idareci öğretmen ve öğrencilere 1 Nisan müjdesini verdi.

31 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde aktif olarak kullanılacak okullarda başlatılacak temizlik çalışmaları nedeniyle 1 Nisan tarihi tatil ilan edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki herhangi bir özel gün muhakkak ki eğitim öğretim yılı başında belirtilen bir takvimle paylaşılır. Ancak bu durum farklıydı.

31 Mart Yerel Seçimleri Sonrası Tatil Olacak mı?

Henüz kesin bir açıklama yapılmamıştı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda öğretmenlerin ve öğrencilerin sağlıklı bir ortamda sınıf gereçlerini erişebilmeleri için bu yıl da aynı karar verildi. Öğretmenler, öğrenciler ve idare için bir günlüğüne okul tatil ilan edildi. Bu haber öğrencileri memnun etti. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi 3 gün boyunca eğitime küçük bir mola olarak değerlendirildi.

Ertesi gün Pazartesi eğitim öğretime bir günlüğüne ara verilmesine karar verildi. Konuyla ilgili açıklamayı Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden paylaşarak duyurdu. Tüm Türkiye'de Bakanlığa bağlı olarak hizmet veren ilkokul, ortaokul ve liseler eğitime bir gün ara verecek. 2 Nisan Salı günü yeniden ders başı yapılacak.