Milli Eğitim Bakanlığı Sağlıklı Besleniyorum projesi kapsamında okullarda çorba ve meyve günü düzenleyeceğini paylaştı. Konuyla ilgili yapılan işte o kurumsal paylaşım...

Bakanlık 81 ilde bakım Milli Eğitim'e bağlı olarak hizmet veren resmi özel okul ve kurumlarına yazı gönderdi. Paylaşılan o yazıda okul müdürünün belirleyeceği en uygun zamanda haftanın bir günü etkinlik düzenlenmesine karar verildi. Bu kapsamda okulların kantinlerinde çalışma belgesi alan gıda işletmeleri tarafından haftanın bir günü çorba satışı ile meyve satışının yapılmasına karar verildi.

MEB Çorba ve Meyve Günü Etkinliği

Bakanlığın başlatacağı bu uygulamanın sebebi neydi? Milli Eğitim Bakanlığı yapmış olduğu yazılı açıklamada sağlıklı beslenme alışkanlığı geliştirebilmek, gıda kalitesi konusunda farkındalığı artırmak ile yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırabilmek için böyle bir uygulamayı başlatma gereği duyduğunu ifade etti.

Üretildiği yerde tüketime uygun görülen çorbanın satışının okul kantinlerinde satışa sunulmasında herhangi bir problem görülmemiştir. Yeni dönemde okul kantinlerinde başlatılacak bu uygulama çocukların geleneksel tatlarla buluşmasını sağlayacak.