Milli Eğitim Bakanlığının 2024 yılı içinde ülke genelinde uygulayacağı ortak sınavlara yönelik beklenen paylaşım geldi. 2024 yılı 2. dönem 1.yazılı sınavları için hazırlıklar başladı.

6. sınıf Türkçe ile 9.sınıf Türk Dili ve Edebiyatı derslerine giren öğrenciler 26 Mart Salı günü ortak sınava tabi tutulacak.

Aynı zamanda 6.sınıf Matematik ile 9. sınıf Matematik dersleri 27 Mart Çarşamba günü ortak sınav olarak uygulanacak. Öğrencilerin merak ettikleri sınavların kapsamı nasıl belirleniyor?

Ülke genelinde ortak olarak yapılacak yazılı sınavlar için soru dağılımı belli oldu. 6. sınıf Türkçe dersi için toplamda 16 Soru, 6. sınıf Matematik dersi için toplamda 10 soru, 9.sınıf Edebiyat dersi için toplamda 7 soru ve 9. sınıf Matematik dersi için toplamda 8 soru yöneltilecek.

MEB 2.Dönem 1.Yazılı Ortak Sınav Konu Dağılımı!

6. sınıf Türkçe dersi için sınava girecek öğrenciler söz varlığı ve anlama öğrenme alanlarından teste tabi tutulacak. Bu kapsamda Türkçe dersi için atasözleri, deyimler, isim ve sıfatlar, basit, türemiş ve birleşik kelimeler, metin ile ilgili sorular, grafik ve çizelge yorumları yer alacak. Ortak sınav kapsamında 9. sınıf Matematik dersinde denklemler, eşitsizlikler ile üçgenler konusuna yer verilecek.