Günlerdir eğitim camiasında konuşulan atama süreci ile ilgili bekleyiş sürerken öğretmenlerin mülakatla alım sürecinde değişiklik yaşanacak mı? sorusu gündeme getirildi. Mülakatla alımlar sona mı eriyor? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni müfredatın çalışmaları sürerken akıllardaki en önemli soru atama takvimi kontenjan sayıları oldu. Öte yandan milyonlarca öğretmen adayının dört gözle beklediği bu haberle beraber yeniliklere mülakatın kaldırılması da eklenecek mi sorusu yeniden gündeme getirildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından paylaşılması beklenen öğretmen atama takviminin detayları henüz belli olmadı. Hangi bölüm ne kadar kontenjan alacak? sorusu merakla beklenirken mülakatın kaldırılmasına yönelik paylaşılan tüm haberlere cevap niteliğinde bir açıklama geldi.

Mülakatla Alım Kararı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin mülakatın kaldırılacağına yönelik çıkan iddialara yönelik şu haberi verdi: “2016 yılında kurulmuş bir sistemimiz bulunuyor. KPSS'de puan barajını geçen 3 katı aday sözlü sınava çağrılır. Öğretmen alımında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluk. Yasa gereğince öğretmen atamalarında mülakatın olması gerekiyor. Bunun için bir kanun çıkarılmadı. Kanunda herhangi bir değişiklikte yapılmadı. Bu nedenle mülakat sistemimiz devam ediyor.”