Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan resmi yazıda görevde yükselme süreci ile ilgili ilk kez yer değiştirme durdurma kararı alındı. İşte detaylar…

Bakanlık görevde yükselmek isteyen personelin 9 Temmuz tarihinde girdiği yazılı sınav sonrası 6-12 Ocak tarihleri arasında sözlü sınav uygulamıştı. Tercih sürecinde olan yöneticinin ataması için oluşabilecek her türlü engelin önlenmesi amaçlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili resmi yazıyı tüm birimlerle paylaştı. Süreçte aksama olmaması için alınan bu kararın kadrolu olarak görev yapan ve yer değişikliği başvurusunda bulunan kişilerin işlemlerinin bir süreliğine askıya alındığı belirtildi.

İl içi ve İl dışı Tayin İsteyenlerin Son Durumu!

Milli Eğitim bakanlığını personelin görevde yükselme sürecinin verimli şekilde sürdürülebilmesi için halihazırda memur, sayman ya da şef ünvanı ile kadrolu görev yapan personelin il içinde yer değişikliği işlemi yapması bir süreye kadar ertelendi. Görevde yükselme için yapılacak yerleştirmeler tamamlandıktan sonra il içi ve il dışı yerleştirme süreçleri için yasal süreç eski haline geri dönecek.