Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan son dakika kararı ile maddi durumu özel eğitim almasına izin vermeyen öğrencilerin ücretsiz olarak okuyabilmesine fırsat sunuldu. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı radikal kararlar almaya devam ediyor. Özel okullarda öğrencilerin ücretsiz eğitim görebilmeleri için yeni bir uygulama başlatıldı. Merkezi sistem üzerinden yapılacak hesaplama ile puanlama usulü ve yüksek puanlı öğrencinin başarısı doğrultusunda özel okullara yerleştirme yapılacak.

Uzun süredir tartışılan ve görüşülen bu konu sonunda kanun kapsamında yönetmeliğe dahil ediliyor. Başarılı olan öğrencinin özel okulda okuması için ek bir şahıs tanınacak. Bu süreçte başvurular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılmış dijital platform üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilecek.

Süreç Nasıl İlerleyecek?

Öğrencilerin ve velilerin konu ile ilgili detaylı olarak bilgilendirilmesi bekleniyor. Ancak yapılan ilk açıklamaya göre öğrencilerin yapılan yarışmalarda aldıkları dereceler üzerinden belirli bir puanlama yapılacağı söyleniyor. Eğer öğrenciler arasında bir eşitlik oluşursa yüksek olan öğrenciler arasında bir seçim yapılması ve bu şekilde özel okullara yerleştirilmenin tamamlanması konuşuluyor.