Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023-2024 eğitim öğretim yılını tablolaştırarak paylaşıldı. 2024 yılı yaz tatili ne zaman başlayacak? Okulların tatil olmasına kaç gün kaldı? İşte detaylar…

Yeni eğitim öğretim yılının ilk ara tatili ve yarı tatili tamamlandı. Sırada 2. ara tatil bulunuyor. Ardından yaz tatili gelecek. Öğrencilerin ve öğretmenlerin yakından takip ettiği bu süreç ne zaman sona erecek? Yaz tatili hangi gün başlayacak? Okullar ne zaman kapanacak?

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

MEB eğitim takvimine göre bu yıl okullar 14 Haziran 2024 tarihinde kapanacak. 3 aylık yaz tatili 14 Haziran tarihi itibariyle İhya edilebilecek. Okulların kapanmasına kaç gün kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son günlerde paylaşılan yaz tatilinin kısaltılması yönündeki değişiklik bu yıl uygulanacak mı? merak ediliyor.

Yaz Tatiline Kaç Gün Kaldı?

Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Detaylar ortaya çıktığında belli olacak. Bu süreçte alınacak kararın yeni dönemi etkilemesi, mevcut dönemin eğitim takvimini etkilememesi bekleniyor. 21 Şubat 2024 Çarşamba günü itibariyle okulların kapanmasına tam 115 gün kaldı. Bu süre toplamda 3 ay 24 güne denk geliyor.