Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Son karar olarak kitapların toplatılma tarihi Haziran ayı olacak.

Ücretsiz Dağıtılan Kitaplar Toplatılacak!

okullarda-kitap-okuma

MEB eğitim öğretim yılı başında dağıtılan kitapları sıfır atık kapsamında geri toplayacak. Resmi yazı ilgili okullara gönderildi. Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda kitapların Haziran ayında toplatılması hedefleniyor İşte o yazı;

Bakanlığımızca, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ile öğretmenlere ücretsiz dağıtılan ders kitapları ile defter ve atık kağıtların geri dönüşüme kazandırılması için Haziran ayı eğitim öğretim yılı sonunda (karne haftası) tüm resmi ve özel okul ve kurumlardan zorunluluk esasına göre toplanılması önem arz etmektedir. Aynı zamanda evlerde bulunan, artık kullanılmayan, eski kitap, kağıt ve defter gibi malzemelerin de gönüllülük esasına göre okullarımıza getirilmesine yönelik bilgilendirmelerin yapılması geri dönüşüme katkı sağlayacaktır.

Söz konusu geri dönüşüme yönelik çalışma il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri koordinasyonunda resmi ve özel okul ve kurumları ile birlikte yürütülecek, İl Milli Eğitim Müdürlükleri il genelindeki geri dönüşüme kazandırılması için toplanan ders kitapları ile defter ve atık kağıtlara ilişkin toplam kilo ve adet bilgilerini Temmuz ayı sonuna kadar Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildirecektir.