Hamas’ın geçtiğimiz hafta İsrail’e düzenlediği saldırlar ve sivil hedef ayrımı yapamadan gerçekleştirdiği infazlar dünya gündemde. İsrail saldırılara yanıt verirken Avrupa Birliği ve ABD İsrail’e tam destek veriyor. Dünyada birinci sıradaki gündem maddesi olan Hamas-İsrail savaşına bir yorum da Milli Eğitim Bakanı Nazif Yılmaz’dan geldi.

Gebereceksin

İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu’nun Gazze’ye yapılan bombardıman görüntülerini paylaşımına cevaben MEB Bakan Yardımcı Nazif Yılmaz, bir gün seni de vuracaklar, gebereceksin dedi. Kısa bir süre sonra yaptığı paylaşımı silen Nazif Yılmaz’ın paylaşımı neden yapıp neden kaldırdığı anlaşılamadı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz kimdir?

Nazif Yılmaz, 1971 yılında Kayseri’nin Develi ilçesinde dünyaya gelmiştir. Develi İmam Hatip Lisesi’nden 1988 yılında mezun olan Yılmaz, 1993 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Arapça ve Temel İslam Bilimleri eğitimi de alan Yılmaz, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.  2021 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalında doktora eğitimini tamamlamıştır. Bulgaristan-Şumnu İmam Hatip Okuluna (Nüvvab Mektebi) öğretmen ve pansiyon yöneticisi olarak çalışan Yılmaz, 2009 yılında MEB kitap yazım komisyonunda görev almıştır. 2009-2010 yıllarında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde misafir okutman olarak Arapça dersleri vermiştir. İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünde koordinatör öğretmen olarak görev yapan Nazif Yılmaz 2014 - 2022 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nde görev almıştır.

İyi derecede Arapça bilen Yılmaz, evli ve 3 çocuk babası olup Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.