Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bulunan ve özel proje uygulayan okullara tayin tercih işlemlerinde son gündeyiz. 4 yılı bitirmiş olan öğretmenler 19 Haziran gün sonuna dek tercihlerini tamamlayacak.

Tercih İşlemleri Hangi Siteden Yapılıyor?

4 Yıl görev süresini dolduran öğretmenler MEBBİS üzerinden tercih işlemlerini yapabilecek. İlk olarak 2018 yılında uygulamaya konulan proje okullarında ilk 4 sene tamamlandı. 2018 de proje okullarına başlayan öğretmenlerin görev süresi bu yıl doldu.

Öğretmenler Aynı Okullarda Devam Edebilecek mi?

Çıkarılan yönetmeliğe göre proje okullarında görev yapan öğretmenlerin 4 yıl doldurduktan sonra yeni görev yerleri için tercih yapmaları gerekiyor. Ancak ilk 4 senesini tamamlayan öğretmenler istedikleri takdirde 4 sene daha aynı görev yerinde devam edebilecek. Bunu da MEBBİS’den yapacakları tercihte görev yaptığı okulu ilk sıraya yazmalarıyla yapacaklar. Kendi okulunu ilk tercihe yazan öğretmenlerimiz 4 sene daha aynı görev yerinde devam edecekler.

Hizmet Affı ile Proje Okullarında Çalışan Öğretmenler Mağdur mu Oldu?

Atanan yeni öğretmenlerimiz zorunlu hizmet affı çıkmasıyla beraber atandıkları merkez okullarda görevlerine devam edecekler. Fakat proje okullarında görev yapan öğretmenler başöğretmen ya da uzman öğreten olsa dahi 8 yıl tamamlandıktan sonra zorunlu yer değiştirme işlemine tabi tutulacaklar. Bu da öğretmenler arasında eleştirilerin gelmesine neden oldu.