Milli Eğitim Bakanlığı 2.dönem 1. ortak sınav tarihlerini duyurdu. Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği sınav sürecinin konu dağılımı sonunda netleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ortak sınav uygulaması 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2.dönem 1. yazılı sınavı için de uygulanacak. 6. ve 9. sınıfları ilgilendiren ortak sınav uygulaması için heyecanla beklenen sınav tarihleri paylaşıldı.

Bakanlık konuyla ilgili yaptığı resmi açıklamada:

İşte O Paylaşım!

“6. sınıfların Türkçe dersi ile 9. sınıfların Türk Dili ve Edebiyatı dersi için ortak sınav günü 26 Mart 2024 Salı, 6 sınıf matematik dersi ile 9. sınıf matematik dersi için ortak sınav günü 27 Mart Çarşamba” bilgisine yer verdi.

Her Ders için Konu Dağılımları Belli Oldu!

Öğrencilerin belli olan sınav tarihlerinin ardından konu dağılımları da paylaşıldı. Kademelere göre tek tek kategorize edilen derslerin konu dağılımları Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı. 6. sınıf Türkçe dersi 2. dönem 1.yazılı sınav konu dağılımı ile 6. sınıf Matematik dersi 2. dönem 1.yazılı sınav konu dağılımı öğrencilerin erişimine açıldı.