Kayseri'de öğretmenlerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi müdürlerin ve şube müdürlerinin maaşlarına yönelik kritik açıklamalarda bulundu.

Okul müdürleri ve şube müdürlerinin maaşlarının artırılmasına yönelik ilk hamle için Maliye Bakanlığı ile iletişime geçildi. Ancak müdür Bülent çiftçinin açıklamasına göre Bakanlık bu teklifi reddetti.

Ardından ikinci bir yazılı başvuruda bulunuldu. Şube müdürlerinin ek ders verilmesi önergesine yönelik yapılan başvuruya Bakanlığı sıcak bakmadı ve bu nedenle talebini reddedildiği ifade edildi.

Şube Müdürlerinin Yetki Alanı Genişledi!

Öte yandan il dışına atanan okul idarecilerinin mağduriyetini giderebilmek adına atama süreçlerini iyileştirebilmek ve idarecilerin görevlerine devam edebilmelerini sağlayabilmek için tüm önlemler alındı.

Yöneticilik süresi ile ilgili de bir karar verildi. Yapılan toplantı neticesinde alınan kararda yöneticilik süresinin 4+4 olarak kalmasına karar verildi. Bu karara ek olarak ek ödemelerde de sadeleştirme yapıldı. Yeni dönemde şube müdürlerinin için uzman ve başöğretmenlik unvanlarında kullanma hakkı verilmesine karar verildi.