Liselere geçiş sistemi kapsamında merkezi sınava hazırlık yapan öğrencileri memnun edecek haber geldi. Öğrencilerin çalışmasını destek olacak LGS örnek soruları paylaşıldı.

2024 yılında yapılacak LGS sınavına yönelik yeni örnek soru kitapçığı ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı. Kitapçık sınava girecek olan öğrencilerin erişimine açıldı. Kitapçık içerisinde Türkçe, Fen Bilimleri, Matematik gibi derslerden 10’ar soru; tarih, Atatürkçülük, din kültürü ve İngilizce alanlarından ise 5’er soru olmak üzere toplamda 45 soruya yer verildi.

LGS Örnek Sınav Sorularının Çözümleri

Kitapçıkta yer verilen örnek sorularda özellikle konu ve kazanımlar göz önüne alınarak bir liste belirlendi. Ders kitaplarından bağımsız olmadan konuların işleniş biçimleri ile etkinlikler dikkate alınarak sorular kullanılabilir hale getirildi.

Konu ile ilgili merak edilen bir başka durum ise bu soruların herhangi bir yerde çözümü bulunuyor mu? oldu. Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre paylaşılan soruların çözümleri YouTube kanalı üzerinden erişime açık hale getirildi.