Atama bekleyen öğretmenlerin aylardır tek gündemi haline gelen mülakatlar konusunda sona geliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaadiyle başlayan süreç mutlu sona çok yakın. Ankara kulislerinden gelen bilgiler Şubattaki atamalarda mülakat yapılmayacağı yönünde. X platformunda kulis bilgileriyle tanınan bir hesap ise şimdiden 'öğretmenlerimize ''hayırlı olsun'' mesajı verdi.

Verdiği sözleri unutacaklardan değiliz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, göreve geldikten sonra mülakatları revize edeceklerini, mülakatı mülakat gibi yapacaklarını ifade etse de son aylarda kendisine yöneltilen sorulara sadece ‘yasal zorunluluk’ demekle yetinmişti. Verdiği bir çok sözü gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta ‘meydanlarda verdiği sözleri unutacaklardan değiliz’ çıkışıyla birlikte öğretmenler için bir parça daha umut aşılamıştı.

Kulis bilgisi

Öğretmen Haber olarak aldığımız istihbarata göre MEB düzenlemeyi hukuki zemine oturduktan sonra kaldırmak istiyor ancak X platformunda ‘Ankara Kulisi’ hesabı tarafından da paylaşılan gönderi herkesi heyecanlandırarak acaba Şubat ataması öncesi bir değişiklik olur mu sorusunu beraberinde getirdi... Resmi bir açıklama gelmediği sürece öğretmenlerimizin ''mülakat olacak gibi'' hazırlanmalarının önemini belirtmek isteriz.