ÖSYM 2024 yılı Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı için tercih kılavuzunu sonunda paylaştı.

Bakanlık 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında 2024 yılı için ilgili pozisyona yönelik personel alımı yapacağını paylaştı. O paylaşımda tercih sürecinin detayları da belli oldu. Adaylar 21 ve 28 Şubat tarihleri arasında tercihlerini online ortamda yapabilecek. Tercih işlemleri 21 Şubat 2024 saat 11.00'da başlamış olup 28 Şubat saat 23.59'a kadar sürecek.

Başvuru Nasıl Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen adayların tercih işlemlerini ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapabilmesi mümkün. Bunun için adaylar ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yaparak başvurusu tercihini tamamlayabilecek.

İlgili Pozisyona Kimler Başvurabilir?

Tercih kılavuzunda dikkat çeken maddelere dikkat edecek olan adayların bakanlık tarafından belirlenmiş kurallara uyması istenecek. Başvuru sonrası ilgili pozisyona yönelik yapılacak incelemelerde çalışmak isteyen personelin kurumun şartlarını karşılaması ve aktif çalışma yaşantısına ayak uydurabilecek fiziksel veya psikolojik bir hastalığı bulunmaması gerekecek.