ÇEDES’e karşı mücadeleyi Gürsu ilçesinden başlatan platform üyeleri, "Okulda dersi öğretmen verir" yazılı pankart açarak Gürsu Hükümet Konağı önünde dün bir basın açıklaması yaptı.

Okullar Medreseye Dönüşebilir!

Bursa'da kurulan ÇEDES'e Karşı Güç Birliği Platformu Gürsu ilçesinde hükümet konağı önünde bir basın açıklaması yaparak gerici kuşatmaya karşı aydınlık mücadelesine buradan başladıklarını duyurdu.

Veli-Der Bursa Şube Başkanı Barış Dinga yaptığı açıklamada yetersiz okul ve yurt sorunlarından dolayı öğrencilerin tarikat ve cemaatlerin okul ve yurtlarına mahkum edildiğini belirterek, “Türkiye'nin çeşitli illerinden çalışmaların başlandığına dair haberlerini aldığımız; uygulanması için kentimizde de son hazırlıkları yapılan ÇEDES isimli proje. Milli Eğitim Bakanlığı Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet arasında yapılan bu işbirliği protokolünün çalışma esaslarına göre, iktidar daha önceden gerici tarikat-cemaatlere bırakıp yaptırdığı işleri, artık tüm ülke çapındaki bir devlet organizasyonuyla doğrudan kendisi yapacak, milyonlarca insandan oluşan, kendine biat etmiş devasa tarikatını yaratmaya çalışacak. Ayrıca öğretmenlerimizin yerini, o nitelikleri bile tartışmalı, imam, vaiz, müezzin gibi din adamları alacak, okullarımız da birer medreseye dönüştürülecek” dedi.