Fazla kilolar, hayatımızı kötü bir şekilde etkileyen çok önemli bir sağlık sorunudur. İnsanlar hayatlarında var olan bir takım nedenlerden dolayı kilo almaya fazlasıyla müsaittir. Bu nedenler, vücutta var olan bazı hastalıklar olduğu gibi, insanın elinde olan bazı sebeplerden dolayı da fazla kilo alınabilir.

Kilo Almak Yaşamımızı Nasıl Etkiler?

Kilo insan yaşamında başlı başına büyük bir sorun olsa da kilolu bir insanın psikolojisi bu nedenden dolayı sürekli baskı altındadır. İnsanların bakışları, yaşamsal faaliyetleri verimli bir şekilde sürdürememe, nefes alıp verme zorluğu ve bunun gibi birtakım nedenler çok kilolu insanların sürekli yakındığı şikâyetlerdir.

Hayata karşı barışık olmak ve zayıflamak için, imkanlar dahilinde diyetisyenlerin ve doktorların tedavisi yardımıyla zayıflama programları ve listeleri belirlenir. Belirlenen bu programlara düzenli bir şekilde ayak uydurma ve belirlenen tedaviye harfiyen uyma sonucunda yarı yarıya da olsa bir değişiklik gözlemlenir. Spor, belirli aktiviteler, diyet programları, yeme içmeden kısma, yürüyüş ve spor belirlenen zayıflama yöntemlerinden bazılarıdır.

Vücuda Ne Kilo Aldırır?

Kilo almamızın en önemli sebepleri işte bunlar dediğimiz şeylerin başında aşırı yağlı ve karbonhidratlı şeyleri tüketmek gelir. Yağlı şeyler tüketmek fazla kiloların dostu olsa da sağlığa ve kalbe zararı fazla olan şeylerin de başında gelir. Kalorisi fazla olan ve yağ oranı yüksek olan yiyecekler vücuttan günlerce hatta haftalarca atılmaz.

Bunun için bazen yüzlerce kilometre yol yürümek gerekebilir. Yemek yedikten sonra pasif bir şekilde oturmak, o yemeğin üstüne yatmak ve gün boyu hareketsiz kalmak da vücuda kilo aldıran sebeplerden bazılarıdır. İnsanlar, yedikleri şeylerin kalorisini vücuttan atmak için birçok aktivite yaparak yediklerinin dengelenmesine yardımcı olurlar.

Bu da kilo alımını durdurur. Fakat hiçbir aktivite yapmadan sadece yemek yemek sağlık sorunlarını da beraberinde getirir. Obezite, bu sağlık sorunlarına bir örnektir. Bazen ileriki yaşlarda ortaya çıkan bazen ise çocukluk çağında başlayan obezite, önüne geçilmezse çok fazla ilerleyerek insan yaşamını olumsuz bir şekilde etkileyebilir. Vücut kitle indeksi ile boy ve kilo değerlerinize göre olmanız gereken ortalama kilo belirlenir. Bu kilodan fazla olan insanlar obez kategorisinde değerlendirilir.

Kilo Almayı Durdurmak İçin Ne Yapmalı?

Önüne geçilemeyen kilolar sonrasında zayıflamak için piyasada satılan ve sağlık bakanlığı onayı olmadan satılan ürünlerden uzak durmalı ve zayıflama doğal yöntemler ile yapılmalıdır. Spor yapmak, sağlıklı beslenmek, bol su içmek, yağlı yiyeceklerden uzak durmak ve dengeli beslenerek kilo alımı durdurulabilir.

Fakat herhangi bir sağlık sorununda kullanılması gereken ilaçlar zayıf olanlara bile kilo aldırabilir. İlaçların yan etkilerinden birisi de kilo aldırmasıdır. Bol bol su içmenin vücuda birçok yararı olduğu gibi zayıflamaya da çok büyük etkisi vardır.