Kan yapıcı besinler sayesinde kansızlığa son verebilirsiniz. Kansızlık sorunu aşırı halsizliğe neden olmaktadır. Bu konuda bazı besinleri tüketirken hem sağlıklı beslenebilir hem de kansızlığa çözümler üretebilirsiniz. Kan yapan bazı besinler vardır. Bu besinler demir içeren besinlerden oluşmaktadır. Kansızlık demir eksikliği neticesinde vücutta oluşan bir rahatsızlıktır.

Demir ve protein içeren yiyecekler kullanarak bu durumu en aza indirebilirsiniz. Kansızlık çeşitli hastalıkların yol açtığı bir sorundur. Bu sorunu demir veya folik asit bulunan besinleri tüketerek ekarte edebilirsiniz. Bol sebze ve meyve tüketmek, dengeli beslenmek ve stresten uzak durmak bu konuda son derece önemlidir.

Kansızlığın bir diğer sebebi ise vitamin eksikliğidir. Vitamin eksikliğini gidermek için de meyve tüketimine dikkat etmek son derece önemlidir. Folik asit, vitamin ve demir ağırlıklı gıdalar tüketerek; kansızlık sorunundan uzakta durabilirsiniz.

Tahıllar, meyve ve sebzeler kuru baklagiller tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar da vardır. Bütün besinleri aynı anda tüketmek doğru değildir. Zamanlama ve plan içerisinde besin tabloları oluşturmak, ara öğünler oluşturmak bu konuda oldukça önemli bir kriter olmaktadır.

Deniz ürünleri de aynı özelliklere sahip besinler arasındadır. Tüm deniz ürünlerini kansızlığa karşı rahatlıkla tüketebilirsiniz. Aynı zamanda B12 takviyesi yaparak; oluşmuş kansızlığa karşı bu takviyeleri kullanabilirsiniz.

Kan Yapan Besinler Nelerdir?

Kan yapan besinler özellikle demir içeren protein yüklemeli besinlerdir. Folik asit, demir protein ve çeşitli vitaminleri içeren besinler kansızlığın baş düşmanıdır. Bu besinlerden bazıları başlı başına sıralanacak olursa;

* Kırmızı et türleri

* Pekmez

* Yaprağı bulunan sebzeler

* Tavuk

* Tahin

* Yumurta

* Balık

* Hindi eti

* Yoğurt

* Lahana

Meyvelerden;

* Elma

* Kuru üzüm

* Portakal

* Kayısı

* Kuru baklagiller

* Dut

* Çilek

* Greyfurt

Kan yapan besinleri bu şekilde sıralayacak olursak; pekmez ve kuru üzüm tüketimin ne kadar önemli olduğunu görürüz. Bunun yanında kırmızı et türleri, balık ve tavuk ürünlerinin de kan yapıcı özellikleri bulunmaktadır.

Kansızlığa Besinlerle Çözüm

Kansızlık konusunda beslenerek ve sağlıklı şekilde vücudunuzda kan seviyesini yükseltebilirsiniz. Özellikle pekmez tüketimi ile kansızlık giderilebilmektedir. Bu koşulda günde 1 çay kaşığı pekmez tüketmek kansızlığı büyük oranda önlemektedir. Ayrıca beslenme kriterlerine dikkat ederek de kansızlığı önlemek mümkündür.