İyi Parti grup sözcüsü Kürşad Zorlu, eğitim camiasının gündemindeki öğretmen atamaları ile ilgili açıklama yaptı. Mülakatların kaldırılması için verdikleri kanun teklifinin meclis gündemine alınmasını talep ettiklerini belirten Zorlu, iktidara ‘sınıfta kaldınız’ dedi.  

Kürşad Zorlu’nun açıklamaları:

Aslında bu politikasızlığın mağdurlarından biri de atama bekleyen öğretmenler dir. Yüz binlerce öğretmen ve onların aileleri her hafta ekranlara dikkat kesilip hükûmetten gelecek atama takvimini beklemektedir.

Zira önce Ekim dediler, Kasım’a attılar; Aralık dediler Ocak oldu. Hâlâ bir ses yok!

En başından bu yana savunduğumuz gibi açıklanacak atama sayısının 100 binden az olmaması gereklidir.

Önce kaldıracağız dediler, sonra mülakat gibi mülakat yapacağıza çevirdiler. Son olarak da sayın bakanın; “Mevcut kanunda var olduğu için mülakatı uygulamak zorundayız” sözleriyle Meclis’i adres gösterdiler. Peki biz ne yaptık?

Hemen kanun teklifimizi verdik. Hâlen gündeme alınmasını bekliyoruz. Eğer samimiyseniz sözlerinizde; işte orada kanun teklifimiz duruyor, bir çırpıda düzenlemeyi yapalım, öğretmenlerimizi bu çileden kurtaralım.

Biz İYİ Parti olarak bir kez daha sizi uyarıyoruz; atama takvimini ve en az 100 bin atamayı derhâl açıklayın.

“Seçime yakın yapalım da oylara etkisi olsun.” diye bekletiyorsanız hiç boşuna uğraşmayın.  Çünkü samimiyet ve güven testinde çoktan sınıfta kaldınız.