Cinayetin olayı tam olarak 5 Mayıs 2004 tarihinde gerçekleşmişti, fakat suçun ayrıntıları geçen sene Erkan Can’ın polise verdiği itiraf ile aydınlığa kavuşmuştu.

İfade veren Erkan Can, Arzu Nihan’ın  öldürülmesinin kocası Şerafettin Çelik’in azmettirildiğini ifadesinde itiraf etmişti. Ama Şerafettin Çelik 2019 sesinde hayatını kaybetmişti.

Suç diğer sanığa atıldı

Öğretmen davasının son duruşmasında sanıklar hakim karşımdan son kez savunmalarını sundular. Sanık Erkan Can, “ Öğretmeni yalnızca korkutmak istemiştim, öldürmek gibi bir niyetim yoktu” ifadesini kullandı. Diğer sanık Ceyhan Özmaden de suçsuz olduğunu dile getirerek suçu Erkan Can’a atıp kendini savundu.

Mahkemede her iki sanığın “ Planlayarak kasten adam öldürmek “ suçundan önce müebbet cezası çarptırdı fakat suçun azmettiricisinin kim olduğu ortaya çıktığı için, cezalarda indirim yaparak her iki sanığa 25’er sene hapis cezasına çarptırdı.

Ayrıca davada Şerafettin Çelik’in  cinayeti azmettirildiğini ispatladıklarından dolayı indirim aldıkları söylendi. Sanıkların verdiği ifadelere göre Şerafettin Çelik cezaevindeyken kardeşinin ve eşinin ilişkisini öğrenerek söz konusu olan bu cinayeti planladığı söylendi.