Beylikdüzü’nde gerçekleşen dehşet verici olayda 3 öğretmen hayatının en kötü anlarını yaşadı.

Beylikdüzü’nde Dehşet Verici Olay

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde TOKİ Mehmet Akif Ersoy ortaokulunda gerçekleşen olayda iddialara göre birkaç öğrencinin disiplinsiz davranışlarıyla nedeniyle 5 Ekim Perşembe Günü Davranışları Değerlendirme Kurulu Toplandı. Öğrencilere yaptırım kararı verilen kurul toplantısının sonucu korkutucu oldu. Karar sonrası gelen veli ve yakınları öğretmenlere çıkan tartışma sonucu saldırdıu. Saldırı anında öğretmenler odasında devlet eşyaları da zarar gördü.

Olay sırasında okuldaki diğer öğrenci ve öğretmenlerin yaşadığı korku dolu anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay sonrasında öğretmenler odasının hali ise cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Odadaki görüntülerde bilgisayarların ve sandalyelerin yerde olduğu, evrakların dağıldığı, görüldü.

Olayın Temelinde Ne Var?

Sendikaların sessiz kalmasını istemeyen öğretmenlere cevap çok geç gelmedi. Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 No'lu Şube Başkanı Yusuf Sabaz, "Biz okullarda sadece öğretmenlik yapmıyoruz, arkadaşlarımız aynı zamanda güvenlik, aynı zamanda rehberlik aynı zamanda fedakarca çalışıyorlar. Bu olayın kökeninde bir akran zorbalığı var. 5-6 öğrenci bir öğrenciye akran zorbalığı uyguluyorlar. Bunun üzerine öğretmen arkadaşlar toplanıyor ve bu öğrencilerle ilgili disiplin işlemi başlatıyorlar. Bu disiplin işlemi üzerinden giden gelen dedikodularla veli okulu basıyor, öğretmen odasına giriyor, odayı darmadağın ediyor. Devlet malına zarar veriyor, bilgisayarları, sandalyeleri, masaları dağıtıyor" dedi.