İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür, görevinde oldukça başarılı bürokratlardan bir tanesi. Mücahit Yentür öğretmenlerin tecrübelerinden öğretmen yetiştirme aşamasında faydalanmak istediklerini söyledi. Dekanlıklarla görüşmelerin gerçekleştirildiğini vurgulayan Yentür, öğretmenler üniversitelerde derse girecek dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür’ün açıklamaları:

Biz şunu istiyoruz, okullarımızda üniversitelerimiz olsun, hocalarımız olsun, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize destek olsunlar. Bu, bugüne kadar olan kısım. Üniversitede de okul diyoruz. Nasıl olsun, 25 yıl sınıfta ders vermiş, ders anlatmış öğrenciyle hemhal olmuş öğretmenin üniversitede anlatacağı, paylaşacağı çok tecrübe var. Milli Eğitimin tecrübesinin de üniversitelerimiz eğitim fakültelerimiz tarafından değerlendirilmesini istiyoruz.

Bugüne kadar öğretmenlerimiz hep üniversiteye gitti. Biz bunun için bir adım attık, inşallah Aralık sonu veya ocak ayındaki toplantımızda bunun adımını atacağız. Üniversitelerimizden yetkin akademisyenlerimiz, okullarımıza gelecek, bizimle beraber ortak oluşturduğumuz, karar verdiğimiz öğretmen arkadaşlarımız eğitim fakültesindeki öğrencilerimizle veya genç akademisyenlerimizle veya hocalarımızla tecrübe paylaşımında bulunacaklar. Salt anlamda üniversitede öğretmen yetişmesi mümkün değil. Çünkü uygulama alanı okullarımız ve uygulayıcılarımız kim? Öğretmenlerimiz. Bu sebeple bu çalışmayı da öğretmen niteliğinin artırılması ve güçlendirilmesi yönünde çok kıymetli ve değerli olduğunu düşünüyoruz