Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in anaokullarında ve ilkokullarda sınav olmayacak açıklamasının ardından MEB’in nasıl bir sistem inşa edeceği merak konusu olmuştu. Edinilen bilgilere MEB’in yeni sisteminin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Öğrencilerin öğrenme süreci sınav odaklı değil süreç odaklı yapılacak. Öğrenci gelişim dosyası ile birlikte durum değerlendirmesi ve gelişimleri izlenecek. MEB’de öğretmenlere bu konuda destek vererek çeşitli ölçme araçlarını hizmetlerine sunacak.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, ilkokul düzeyinde öğrencilerin öğrenme süreçlerini ve değerlendirilmesinin yeni ölçme araçlarıyla yapılacağını açıkladı. Öğrenci değerlendirme dosyası ile öğrenme süreci sürekli değerlendirme altında tutulacak.

Yeni sistemde, öğrencilerin performansları ve gelişimleri dosyada saklanacak. Dosya, öğrencinin hem geçmiş eğitim performans belgesi hem de öğrenme sürecinin nasıl ilerlediğinin takip kanıtı niteliğinde olacak

Öğretmenlere MEB tarafından materyal ve ölçme aracı sunulacak. Öğretmenler bu araç ve materyallerden faydalanarak öğrencinin gelişimini kaydedecek.