Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İbrahim Kalın’ı MİT Başkanlığına yani Milli İstihbarat Teşkilatı’nın başına geçirdi. Bu olay Dünya basınında manşetlere taşındı. Cumhurbaşkanı’nın  yaşındaki sırdaşı olarak manşetlere düşen İbrahim Kalın hakkında bilgiler yazımızda.

İbrahim Kalın Profesör mü?

İbrahim Kalın İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. Malezya İslam Üniversitesi İslam Düşüncesi ve felsefesi alanında yüksek eğitim aldı. Amerika Birleşik Devletleri’nde olan George Washington Üniversitesi’nde karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanında doktora eğitimi aldı. Kalın, İslam Felsefesi konusunda da profesörlüğe kadar yükseldi. Hayatında genel olarak profesör unvanını kullanmaktan kaçındığını söylüyor.

Dünya Basınında İbrahim Kalın

  • Londra merkezli Middle East Eye, Kalın için "Uzun süredir Erdoğan'ın sırdaşı" değerlendirmesinde bulundu.
  • Al Arabiya medyası "Uzun süredir Erdoğan'ın yakın arkadaşı olan Kalın, 2014'ten bu yana Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak görev yapıyordu. Kalın, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın sözcüsü olarak, özellikle Suriye ihtilafı gibi kriz durumlarında , Türkiye’nin dış politikasının yönlendirilmesinde hayati bir rol oynadı." Dedi.
  • Yunan Basını Ethnos ise" Kalın, güzel ülkesi için durmadı yola devam" ifadelerini kullandı.
  • Skai ise “Erdoğan’ın sağ kolu, mutlak güvendiği adam bundan böyle Türk gizli servisini yönetecek” dedi.

İbrahim Kalın Nereli?

Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanı olan Hakan Fidan’ın ardından MİT’in başına atanan İbrahim Kalın 15 Eylül 1971 yılında dünyaya geldi. Erzurum’un Ispir ilçesine kökleri dayanan Kalın İstanbul’da doğdu. Eşi Neriman Kalın olan İbrahim Kalın 1992 senesinde evlendi ve 2 tane kız çocuğu var. İbrahim Kalın 51 yaşındadır.